Slide background
Slide background

Aktuálně

V pátek 26. dubna jsme vyrazili na cestu do východního cípy naší repibliky. Slovenští pořadatelé si po šesti letech zase vzpomněli na hrčavské lesy. Centrum závodu byl v Beskydské Oáze, nedaleko obce Písek u Jablunkova. Naše početná sestava se mezi ubytované v Oáze nevešla, tak jsme si zabrali celou třídu ve škole v Písku u Jablůnkova. O dopravu ze školy do centra závodu se ochotně podělil Adam s Martinou.
První závvod naší oblasti uspořádal oddíl Turnov nedaleko Mnichovva Hradiště v Horní Rokyté. Ačkoli byla opět nepříznívá předpověď počasí, 15 nejstatečnějších se nedalo odradit. A dobře jsme udělali. Počasí bylo na běh téměř ideální a pár kapek při vyhlášení výsledků nám nijak neublížilo. Cestou domů se nám krásně umylo auto. Připadá mi, že letošní nepřízeň počasí zatím u téměř většiny závodů, nás již celkem otužila a většinou se neobjeví aní rýmička. Na tento závod jsme mohli vzít i naše nejmenší a rozhodně se neztratili. Markétka byla odvážná a na svůj první závod sezóny (asi třetí závod celkem) se nenechala nikým doprovodit. Sice nenašla všechny kontroly, ale statečně sama v lese bojovala. Šéba svůj první závod odběhl s doprovodem Ondry, ale byla to jen formalita, neboť si vše našel sám a vyhrál. David a Ida byly v e svých kategoriích ne druhém místě, Kuba první, Tomíno třetí.
mcr19dtnMistrovství ČR v ROB na dlouhé trati a noční závod 5.-6.4.2019

V pátek 5. dubna, za slunečného počasí (až se nám nechtělo věřit, že závod pořádají Bílovice) se osm odvážných členů našeho oddílu vydalo na první letošní Mistrovství republiky a to v nočním ROB a závodu na dlouhé trati. Po zpožděném tréninku se šest našich členů vydalo na start. Já s Jitkou do hospůdky na pivko abychom se při fandění v cíli nebáli. A že jsme fandily poctivě, výsledky byly parádní. V ženách si Martina Jansová doběhla pro třetí místo, Michal v juniorech pro druhé a v mužích Martin vyhrál, Ondra druhý a na stupně vítězů je doprovodil ještě třetí Kubin.
zms2019
===== Pátek =====
Je to krásný pocit projít dveřmi chaty v Suchém Dole a vědět, že se celý víkend nemusím starat o nic jiného než trénink, pravidelné stravování a ostatní účastníky soustředění. Po dlouhé cestě nikdo nepochyboval, že je správným krokem okamžitě vytáhnout špekáčky a zasednout k opékání ke krbu. Po špekáčkové večeři přišel čas na všemožné společenské aktivity.

Podporují nás

Městský obvod Pardubice II